Proteiner.no - protein, proteininnhold, proteinpulver, protein oppskrifter m.m.
   
Proteininnhold i egg

Protein egg - proteininnhold i egg

 
 

Proteiner.no gir deg oversikten over innhold av protein i egg

Egg er en klassiker for mange som proteinkilde. Men hvordan står det egentlig til med proteininnholdet? Og hvordan er forskjellene på plommen og hviten? Proteiner.no gir deg oversikten under, sortert slik at høyest proteininnhold kommer øverst.

Merknad egg: Egg er i tillegg til proteiner en viktig kilde til mange andre næringsstoffer. Men merk at eggeplomme også har svært høyt fettinnhold, og at den dessuten inneholder en del kolesterol.

Bruk listen under til å hente inspirasjon og idéer om hvilke matvarer man kan bruke i et proteinbevisst kosthold. Ikke rendyrk inntaket av én spesifikk matvare, men spis variert!

 
 
 
  Produkt (verdier i %) Protein: Fett: Karbo:
   
Egg, eggeplomme, rå 15,8 27,1 0,2
Egg, stekt uten fett 14 10,9 0,3
Egg, stekt i smør 13,4 14,7 0,4
Egg, stekt i myk margarin 13,3 14,6 0,3
Egg, stekt i uspesifisert fett 13,3 14,9 0,3
Egg, kokt 12,4 10,2 0,3
Egg, rå 12,4 10,1 0,3
Egg, fra frittgående høns, kokt 12 10,2 0,3
Egg, fra frittgående høns, rå 12 10,2 0,3
Eggerøre, stekt uten fett 11,9 9,2 0,3
Eggerøre, stekt i fett 11,3 14 0,3
Egg, eggehvite, rå 10,2 0 0,4
 
 
 
Savner du et produkt? Hvis du savner proteininnholdet i et spesifikt produkt, send oss gjerne et tips om dette til post@proteiner.no. Om du kjenner næringsinnholdet i produktet (protein, fett, karbohydrater), legg gjerne ved dette.
 

Kilde: Mattilsynet, Helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen 2006

Enda en side fra MG.no!

Utgiver: Martin Granum