Proteiner.no - protein, proteininnhold, proteinpulver, protein oppskrifter m.m.
   
Proteininnhold i kjøtt

Proteiner kjøtt - proteininnhold kjøtt og farseprodukter

 

 

Proteiner.no gir deg oversikten over innhold av protein i kjøtt og kjøtt/farseprodukter

At den gode gamle biffen er en real proteinbooster, det vet de fleste. Men hvordan står det til med proteininnholdet/næringsinnholdet i andre kjøtt- og farseprodukter? Proteiner.no gir deg oversikten. Værsågod.

Merknad protein kjøtt og farseprodukter: Husk at selv om rødt kjøtt er en god proteinkilde, og at det også inneholder en rekke andre viktige næringsstoffer, skal man ikke overdrive inntaket av dette. Stort inntak av rødt kjøtt kobles blant annet til enkelte kreftformer.

Selv om rent kjøtt ikke har så høyt fettinnhold, er det viktig å huske at fettsammensteningen i slike produkter ikke er så gunstig. Her er det mye animalsk fett. Og hva gjelder farseprodukter som f.eks kjøttdeig, er dette rene fettbomber! Bytt til karbonadedeig og lettere produkter snarest. Og vær også på at enkelte produkter kan ha høyt saltinnhold. Dette gjelder f.eks "proteinvinneren" spekeskinke.

Bruk listen under til å hente inspirasjon og idéer om hvilke matvarer man kan bruke i et proteinbevisst kosthold. Ikke rendyrk inntaket av én spesifikk matvare, men spis variert!

 

Proteiner.no anbefalerTips: Produktene under er sortert etter proteininnhold. Hvis du leter etter et spesifikt produkt, anbefaler vi at du holder inne Ctrl+F samtidig på tastaturet. Da får du anledning til å søke gjennom listen etter ønsket produkt.

Produkt, rangert etter proteininnhold: Protein % Fett % Karbohydrat %
       
Spekeskinke 30,7 11,4 0
Svin, stek uten fettrand, ovnsstekt 30,2 4,4 0
Pinnekjøtt, råvare 29,8 37 0
Storfe, kjøtt, kokt 28,9 10,7 0
Lam, lårsteik med mørbrad, ovnsstekt 27,9 11,3 0
Rype, bryst uten skinn, ovnstekt 27,7 5,7 0
Storfe, steik, roastbiff, rosa stekt 27,3 3,7 0
Svin, koteletter, kam med fettrand, stekt 27,2 18,8 0
Storfe, entrecôtekam, stekt 26,7 13,7 0
Skinkerull, Westfalerskinke 26,6 20 0
Storfe, ytrefilet, stekt 26,5 3,6 0
Svin, koteletter, kam uten fettrand, stekt 26,5 8,9 0
Fenalår 26,2 23,1 0
Svin, stek, med fettrand, ovnsstekt 25,6 19 0
Svin, nakkekoteletter, stekt 25 19,3 0
Lam, kotelett, stekt 24,4 21,4 0
Morrpølse 24 44,7 2,1
Rype, bryst, uten skinn, rå 23,8 4,9 0
Fårepølse 23,7 25,5 2,1
Sylte 23,3 24,6 0
Rein, steik, rå 23,2 2,4 0
Kalv, koteletter, rå 22,5 3 0
Storfe, flatbiff, rå 22,5 1,7 0
Svin, familieribbe, stekt 22,3 39,6 0
Storfe, mørbrad, rå 22,2 2,3 0
Storfe, rundstek, rå 22,2 2 0
Storfe, ytrefilet, rå 22,2 2,3 0
Svin, ytrefilet, rå 22,2 1,8 0
Svin, flatbiff, rå 22 2 0
Storfe, bankekjøtt, rå 21,9 4,1 0
Storfe, bogstek, rå 21,8 3,7 0
Hare, rå 21,6 3 0
Reinkjøtt, røkt 21,5 3,1 0
Stabburpølse 21,5 45 2,9
Kalv, steik, rå 21,4 2,4 0
Lever, svin, rå 21,4 3,4 0,8
Okserull 21,4 9,1 0,1
Lam, flatbiff, rå 21,3 2,1 0
Lam, ytrefilet, rå 21,3 3,9 0
Salami, med mindre fett 21,3 24,1 0
Bayonneskinke, kokt 21,2 15,9 0
Storfe, indrefilet, rå 21,2 3,7 0
Storfe, filetkam, rå 21,1 9 0
Svin, skinkestek, rå 21,1 3,1 0
Hjort, rå 21 5 0
Lever, lam, rå 20,7 4,1 2
Svin, indrefilet, rå 20,7 3,6 0
Lam, indrefilet, rå 20,4 3,8 0
Lever, storfe, rå 20,3 3,2 3,5
Storfe, kotelettkam, rå 20,2 9,9 0
Reinsdyrpølse 20 43 0
Storfe, entrecôtekam, rå 20 11,5 0
Storfe, høyrygg, rå 19,9 9,2 0
Wienersnitzel, rå 19,7 15,8 5,8
Lam, lårstek, rå 19,5 9,3 0
Salami 19,5 35,3 0
Svin, knoke, rå 19,5 8,1 0
Karbonadedeig, rå 19,3 3 0
Svin, bog, rå 19,3 5,7 0
Lam, lår med mørbrad, rå 19,1 11,6 0
Hamburgerrygg, kokt 19 5,5 0
Svin, kamkoteletter, rå 19 14 0
Lam, bogstek, rå 18,5 12,6 0
Svin, kamkotelett, uten fettrand, rå 18,5 5,1 0
Svin, mørbrad, rå 18,5 15,7 0
Lam, grytekjøtt, rå 18,4 13,2 0
Lam, kotelett, rå 18,3 17,1 0
Lam, sadel, rå 18,3 17,1 0
Lammerull 18 17,4 0
Kjøttdeig, rå 17,9 13,2 0
Skinke, kokt 17,9 3,5 0
Svin, skinke, med knoke, rå 17,9 16,4 0
Lam, fårikålkjøtt, rå 17,6 17,7 0
Svin, nakkekoteletter, rå 17,5 15,5 0
Svin, grillbein, rå 17 19,9 0
Bogskinke, hermetisk 16,8 7,2 0
Lam, lammeribbe, rå 16,8 24,2 0
Medisterdeig, rå 16,7 15,5 0
Hamburger, rå 16,6 11,2 0
Hamburger, ekstra kjøtt, med brød, dressing mv, kjøpt 16,4 13 16,5
Svin, sideflesk, lettsaltet, stekt 16,2 42,9 0
Kalverull 16 8,5 2,7
Lungemos, kjøpt 16 14,5 1
Svin, bacon med svor, stekt 16 49,9 0
Bankekjøtt, salt 15,9 4,3 0
Svin, familieribbe, rå 15,6 29,5 0
Svin, midtribbe, med kam og svor, rå 15,6 29,5 0
Biff stroganoff 15 18,9 3,5
Kjøttboller, kalkun og kylling 15 12,7 4,9
Sau, fårekjøtt, lettsaltet, rå 14 35 0
Svin, bacon med svor, rå 13,9 31,5 0
Reinsdyrkaker, hermetisk 13,8 8,2 4,8
Svin, sideflesk, lettsaltet, rå 13,8 27,4 0
Svin, tynnribbe, med svor, rå 13,8 35,1 0
Karbonader, okse, stekt 13,6 12 2,9
Svin, sideflesk, uten bein, rå 13,6 36,6 0
Cheeseburger, med brød, dressing mv, kjøpt 13,4 10,6 24,3
Fleskepølse 13,2 34,5 0,1
Hamburger, dobbel, med brød, dressing mv, kjøpt 12,8 12,6 18,3
Leverpostei, med mindre fett 12,7 13,1 5,4
Kjøttkaker, stekt 12,6 14,4 3,7
Medisterkaker, stekt 12,6 26,7 5,9
Servelat, med mindre fett 12,5 10,4 4,2
Svinekam, røkt 12,3 17,6 0,3
Hamburger, enkel, med brød, dressing mv, kjøpt 12,1 8,2 27,6
Kjøttpudding, stekt 11,7 13,6 6,2
Wienerpølse, med mindre fett 11,5 11 0
Grillpølse, med mindre fett 11,2 10,9 4
Kjøttfarse, rå 11,2 10,7 3,1
Lammefrikassé 11,2 8 2,4
Såsisser, små pølser 11,1 20,8 5,2
Falukorv 11 21,1 5,1
Kjøttpølse, med mindre fett 11 10,7 4,3
Leverpostei, 3 % fett 11 3 5,8
Knakkpølse 10,9 20,7 5,3
Kjøttpølse, røkt/urøkt 10,7 18,2 5
Servelat 10,7 17,3 5
Wienerpølse, sportswiener 10,7 19,2 5,3
Grillpølse 10,6 19 5,4
Leverpostei 10,6 18,1 3,8
Medisterpølse, kokt, røkt/urøkt 10,6 22 4,9
Blodpudding 10,1 13,7 24,3
Fårikål av lammekjøtt 10 6,4 3,4
Servelat, 3 % fett 10 3 8
Kjøttboller, hermetisk 9,8 8 1,9
Leverpostei, hermetisk 9,5 25 1,8
Lys lapskaus, storfekjøtt 10% fett 9,3 4,3 4,4
Lasagne med kjøttdeig 7,4 8,3 10,9
Moussaka, med kjøttdeig 6,7 9,8 10
Pytt i panne, stekte poteter med kjøtt og løk, fryst, kjøpt 6,3 5,2 16
Lasagne med kjøttdeig, fryst, kjøpt 5,3 5,4 11,5
Pasta med kjøttsaus, Bolognese, fryst, kjøpt 5,1 1,6 14,4
Ris med biffkjøtt, søtsur saus, fryst, kjøpt 2,9 1,5 17
         
 
 
Savner du et produkt? Hvis du savner proteininnholdet i et spesifikt produkt, send oss gjerne et tips om dette til post@proteiner.no. Om du kjenner næringsinnholdet i produktet (protein, fett, karbohydrater), legg gjerne ved dette.
 

Kilde: Mattilsynet, Helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen 2006

Utgiver: Martin Granum