Proteiner.no - protein, proteininnhold, proteinpulver, protein oppskrifter m.m.
   
Proteininnhold i kylling og kalkun Proteininnhold kylling - innhold av protein i kylling og kalkun

 

 

Proteiner.no gir deg oversikten over innhold av protein i kylling, kalkun og annet fjørfe

Kylling, kalkun og annet fjørfe kan skilte med høyt proteininnhold, det vet de fleste. Men hvordan er proteininnholdet/næringsinnholdet i de ulike produktene av kylling, kalkun og fjærfe på markedet? Proteiner.no gir deg svaret. Værsågod.

Merknad protein kylling og kalkun: Hvitt kjøtt er en god og helsemessig fornuftig proteinkilde. Spesielt sunt er kalkun, som ofte klassifiseres som "supermat". Det sies blant annet at kalkun forbygger hjerte- og karsykdommer.

Selv om hvitt kjøtt ofte ikke smaker så mye i seg selv, gir dette en glimrende mulighet til å smaksette med ulike krydder. Velg gjerne krydder uten salt med tanke på helsen!

Bruk listen under til å hente inspirasjon og idéer om hvilke matvarer man kan bruke i et proteinbevisst kosthold. Ikke rendyrk inntaket av én spesifikk matvare, men spis variert!

  

Proteiner.no anbefalerTips: Produktene under er sortert etter proteininnhold. Hvis du leter etter et spesifikt produkt, anbefaler vi at du holder inne Ctrl+F samtidig på tastaturet. Da får du anledning til å søke gjennom listen etter ønsket produkt.

Produkt, rangert etter proteininnhold: Protein % Fett % Karbohydrat %
       
Kalkun, brystfilet, uten skinn, ovnstekt 33,5 0,7 0
Høne, filet, kokt 33,3 0,9 0
Gås, kjøtt uten skinn, ovnstekt 31,9 9,5 0
Kalkun, kjøtt uten skinn, ovnstekt 30,1 2,1 0
Kylling, brystfilet, stekt uten fett 27,9 1,3 0
Kylling, kjøtt uten skinn, ovnstekt 27,9 2,6 0
Rype, bryst uten skinn, ovnstekt 27,7 5,7 0
Kylling, vinger med skinn, ovnstekt 27,4 17,4 0
Kylling, kjøtt uten skinn, grillet 27,3 5,9 0
Kylling, brystfilet, stekt i fett 27,1 4,2 0
Kalkun, kjøtt med skinn, ovnstekt 26,4 18,4 0
And, kjøtt uten skinn, ovnsstekt 26,3 8,7 0
Kylling, kjøtt med skinn, grillet 26 13,5 0
Høne, kjøtt med skinn, kokt 25,5 23,3 0
Kalkun brystfilet, uten skinn, rå 25,3 1,4 0
Høne, filet, rå 25 0,7 0
Gås, kjøtt uten skinn, rå 23,9 7,1 0
Kylling, brystfilet, rå 23,8 1 0
Rype, bryst, uten skinn, rå 23,8 4,9 0
Kylling, kjøtt med skinn, ovnstekt 23,3 17 0
Kylling, lårkjøtt med skinn, ovnstekt 23,1 14,3 0
Kalkun, kjøtt uten skinn, rå 22,6 1,6 0
Gås, kjøtt med skinn, ovnsstekt 22,3 44,8 0
Kylling, kjøtt uten skinn, rå 22,3 2,1 0
Kylling, med skinn, marinert, kjøpt, ferdigstekt 21,6 10 0
Kylling, brystfilet, med skinn, rå 21,1 4,6 0
Høne, kjøtt uten skinn, rå 21 6,3 0
Kalkun, naturell/røkt 20,9 0,5 0
Kylling, lår, med skinn, rå 20,3 8,5 0
Kalkun, kjøtt med skinn, rå 19,8 13,8 0
And, kjøtt uten skinn, rå 19,7 6,5 0
Lever, kylling, rå 19,4 3,8 0,7
Kylling, vinge, kjøtt med skinn, rå 19,2 12,2 0
Høne, kjøtt med skinn, rå 19,1 17,5 0
Kylling, kjøtt med skinn, rå 18,6 13,6 0
And, kjøtt med skinn, ovnstekt 17,5 49,7 0
Kalkun, rull, krydderskinke 17,1 3,5 0
Gås, kjøtt med skinn, rå 16,7 33,6 0
Kylling, fritert, nuggets, dagligvare 16,7 16,7 13,1
Kylling, fritert, nuggets, gatekjøkken 16,5 12,9 14,2
Kjøttboller, kalkun og kylling 15 12,7 4,9
Panetter, med kylling og ost 14,9 11,6 10,4
And, kjøtt med skinn, rå 13,1 37,3 0
Grillpølse, kalkun og kylling 12,7 13,4 4,9
Kyllinggryte, med tomat, løk, sopp 11,9 3,1 2,5
Kyllingburger, med brød, dressing mv, kjøpt 10,8 11,4 24,8
Pasta med kalkun, ostesaus, fryst, kjøpt 4,4 3,3 12,6
 
 
 
Savner du et produkt? Hvis du savner proteininnholdet i et spesifikt produkt, send oss gjerne et tips om dette til post@proteiner.no. Om du kjenner næringsinnholdet i produktet (protein, fett, karbohydrater), legg gjerne ved dette.
 

Kilde: Mattilsynet, Helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Matvaretabellen 2006

Utgiver: Martin Granum