Proteiner.no - protein, proteininnhold, proteinpulver, protein oppskrifter m.m.
Proteininnhold: kylling/kalkun | fisk/skalldyr | kjøtt | egg | melk/ost | grønt | brød/korn | mest protein | proteintilskudd | fakta protein
 
  Proteintilskudd

Det anbefales å innta proteiner innen en halv time etter avsluttet trening for å oppnå maksimal restitusjonseffekt. For mange er det praktisk vanskelig å innta et proteinrikt måltid innen denne "fristen". Derfor kan det være fristende å ty til proteintilskudd. Man finner hovedsakelig proteintilskudd i to former:

Proteinpulver:
Pulver med høyt proteininnhold som blandes ut i melk eller vann. Praktisk og enkel måte å få i seg relativt stor proteinmengde på. Vær obs på noen typer proteinpulver inneholder relativt mye søtningsmidler. Kjøpes billigst på nett, f.eks hos Proteinfabrikken, som er Norges største leverandør av proteinpulver. Gratis frakt har de også.

Proteinbar:
Sjokoladelignende "bar" med høyt innhold av protein. Egnet til mellommåltider så vel som etter trening. Inneholder ofte relativt mye sukker/søtstoff. For mange enda mer praktisk og enkelt enn utblandet proteinpulver, men som regel mindre proteinmengde enn dette alternativet. Kjøpes også billigst på nett (som det meste annet), f.eks hos Proteinfabrikken, som er Norges største leverandør av proteintilskudd, og har gratis frakt.

 
 
 
Proteintilskudd og matallergi:
Vær obs på at ulike proteintilskudd har ulike proteinkilder. Noen kan inneholder protein fra f.eks hvete, andre fra melk, soya og egg - som alle er matvarer mange kan reagere på.
Proteinpulver basert på melkeprotein er f.eks ikke mulig å bruke for melkeallergikere og hveteprotein kan ikke brukes av hveteallergikere/peroner med cøliaki. Disse må derfor finne alternativer som f.eks. er laget av proteiner fra eggehvite eller soya. Du finner alle typer proteinpulver i velassorterte butikker som selger proteintilskudd av høy kvalitet, f.eks Proteinfabrikken. Sjekk alltid allergen-informasjon før du handler om du er allergisk!
 
Hva sier ekspertene om proteintilskudd?
 
 
 
Vær klar over at hovedvekten av eksperter mener at de aller fleste som trener får i seg nok proteiner gjennom kostholdet. Man kjenner heller ikke langtidsvirkningen av høyt proteininntak, så vær måteholden og ikke overskrid anbefalt mengde protein. Husk at du får i deg mye protein gjennom kostholdet, så det er ofte ikke mye "ekstra" protein som skal til for å komme opp i anbefalt mengde - heller ikke for deg som trener mye. Mer info om proteintilskudd fra Olympiatoppen finner du her.
 
 

 

Enda en side fra MG.no!

Utgiver: Martin Granum